27. studenoga 2011.

Prva nedjelja Došašća


Danas slavimo prvu nedjelju Došašća ili Adventa, razdoblja u kojem se pripremamo za Božić. Advent ili Došašće popraćen je brojnim lijepim događajima kao što su mise zornice, pokloni u dječjim čizmicama za sv. Nikolu, sijanje pšenice na sv. Luciju, pravljenje adventskog vijenca i kalendara.
To je i razdoblje u kojem smo dobro raspoloženi i posebno darežljivi i često se sjetimo ljudi koji su materijalno siromašniji od nas te im pokušamo pomoći kroz razne akcije. Ove godine dogovorili smo se da ćemo skupljati odjeću i obuću koju ste prerasli te ćemo ju darovati djeci kojoj je potrebna. Također ćemo skupiti i igračke s kojima se ne igrate više, a još su u dobrom stanju te ćemo ih probati prodati na božićnom sajmu te skupiti za našu ekskrurziju. Ako igračke ne uspijemo prodati darovat ćemo ih Dječjem odjelu vinkovačke bolnice.
Molimo vas, počnite već od ovog tjedna donositi odjeću i obuću (molimo vas da odjeća bude čista i ne poderana) i igračke kako bismo sve to mogli pripremiti na vrijeme prije Božića.

1 komentar: